Производители

Няма производител

Информационен email

Маскарпоне 500 г Покажи в цял размер

Маскарпоне 500 г

Mascarpone 500 g

Повече детайли

Добави в количка

Маскарпоне – неизменната съставка за любимото на мнозина от нас Тирамису. Странно или не, макар и да е сирене, маскарпоне се използва предимно в десерти и по специално в кремове и мусове. И това не е случайно, това италианско сирене няма твърда консистенция, а мека и кремообразна структура, която е толкова благоприятна за изящните десерти.

Маскарпоне и исконен италиански специалитет, измислен незнайно кога в областта Ломбардия. Някога било известно с името Маскарпа, което в превод означава вторичен продукт, извличан от суроватката при приготвянето на типичните твърди италиански сирена. Самата дума маскарпоне може да се преведе като „кърпа с мас” или „мазна кърпа”.

Маскарпонето е с консистенция на извара, но без характерната за нея зърнеста структура. Това се дължи на високия процент мазнини в това сирене. Някога маскарпонето било спрягано за вид кисело мляко, защото за него се ползва натурална растителна мазнина, добивана от семената на дървото тамаринд.

Маскарпонето е с мека и свежа консистенция, на цвят бяло до сметаново жълтеникаво и с еластична структура. Макар и по производство, този уникален по своята същност продукт да прилича повече на кисело мляко, маскарпоне си остава с твърдата дефиниция - италианско краве сирене, с висока масленост – 75%.

Използвай мобилна версия